Školní výlet 9. třída

Minulý týden 6. a 7. června se 9. třída vydala na školní výlet do Olomouce. Ve středu jsme odjížděli hned ráno autobusem, v Lanškrouně jsme přestoupili na vlak a přes Českou Třebovou jsme se dostali do města plného kašen.

Po příjezdu jsme se ubytovali v pěkně zařízeném hostelu Long Story Short a následovala úniková hra Pevnost poznání, díky které jsme začali město prozkoumávat. Plnili jsme úkoly a luštili šifry. Všechna zadání jsme bohužel nestihli, ale čekala na nás laser game. To byl skvělý zážitek, v temné místnosti jsme běhali a snažili se zasáhnout tým protivníků. Po této aktivitě následoval rozchod, který jsme si užili každý podle svého. Paní učitelky si pro nás ale i na večer připravily zábavu. Ve skupinkách jsme museli splnit různé úkoly v podobě „selfíček“ se zvířetem, či rozvozcem jídla a přinést předměty jako třeba gumičku, svíčku, špendlík.

Na druhý den jsme se díky pohodlným postelím dobře vyspali, a tak jsme mohli plni sil vyrazit do lanového parku. Nejprve jsme si vyzkoušeli, jak sami sobě navzájem věříme. Drželi jsme společně žebřík a každý ho musel přelézt, dokonce i paní učitelky to zkusily. Velkým zážitkem a takovou zkouškou odvahy byla obří houpačka, která nás zhoupla z šestnácti metrů.  Následovalo rozdělení do tří skupinek a překonávání překážek různé obtížnosti ve výšce asi deseti metrů. K obědu jsme si dali pizzu, a protože už se chýlil čas našeho odjezdu, vydali jsme se směrem na nádraží.

Oba dny jsme si všichni moc užili a na zážitky z našeho posledního školního výletu budeme rádi vzpomínat.Tobiáš Ptáček

Mohlo by Vás také zajímat...